ATG gör rekordvinst under 2020 – finns det fler travsidor?

ATG är spelbolaget som har gjort ett rekordresultat 2020. Detta efter att omsättningen har växt på både V75 och V86. Men om ATG vinner vem är då förloraren?

ATG gör rekordvinst under 2020 - finns det fler travsidor?

ATG vinner och spelarna förlorar

Som vi ser det beror deras vinster delvis på den låga återbetalningen som vissa av deras spel har. Att kunna vinna stora pengar på V75 är givetvis intressant för många spelare. Men att ATG inte höjer återbetalningen på detta och liknande spel är anmärkningsvärt.

Inget av de konkurrerande spelbolagen har idag ett stort poolspel på trav. Det gör att de har en särställning även idag två år efter att spelmonopolet försvann. Ingen annan aktör kan idag erbjuda så stora vinster som ATG och det gör att de i sin tur inte är tvungna att höja återbetalningen till oss spelare.

Travspel hos övriga spelbolag - Nordicbet

Travspel hos övriga spelbolag

Många spelbolag med svensk spellicens har idag ett stor spelutbud på svenskt trav. Det finns lika många lopp att spela på hos Ex Nordicbet och Unibet som det finns hos ATG. Skillnaden är att de har poolspel där man med en liten insats kan vinna stort.

Men det finns en skillnad till. För den som spelar på vinnare eller plats kan man få långt mycket bättre odds genom att välja ett annat spelbolag än ATG.

Nordicbet håller marknadens bästa odds på trav och under perioden 1 jan – 31 jan 2021 hade de bättre odds än ATG på vinnarhästen i svenska travlopp 430 av 489 gånger. Då kan man fråga sig varför så många spelar hos AB Trav och Galopp.

Vi tror att det är av den enkla anledningen att de inte vet om detta. Att de flesta spelare tror att ATG har de bästa oddsen och att det endast är där man kan spela på trav. Men det är fel. Det finns gott om spelbolag som erbjuder riktigt bra odds på svenskt trav och bäst av dessa är enligt oss Nordicbet.

Läs gärna travspel och betting i mobilen 2021.