De största svenska travloppen 2022

Här listar vi de största travloppen i Sverige under 2022. Elitloppet är det största loppet i Sverige men det finns många fina lopp med på listan.

De största svenska travloppen 2022

De största svenska travloppen 2022

  1. Elitloppet – Detta är Sveriges största travtävling och det körs den sista söndagen i Maj på Solvalla. Elitloppet körs i flera lopp där de bästa hästarna i varje lopp får köra finalen. Bäst odds de senaste åren på Elitloppet har funnits hos Nordicbet
  2. Åby stora pris – Är en av de klart största travloppen i Sverige 2022. Här finns en riktigt bra prissumma till vinnaren på ca 1,2 miljoner kr. Till skillnad från Elitloppet så körs detta loppet på hösten och går av stapeln i September. Loppet körs på Åby travbana i Mölndal.
  3. Olympiatravet – Även nästa lopp på listan körs på Åby travbana utanför Göteborg. Olympiatravet är en av de mest anrika travloppen där legendarerna Stig H Johansson och Åke Svanstedt har tagit 4 segrar var. Denna tävling genererar inte bara pengar till travet utan även till SOK svenska olympiska kommittén. Och loppet hjälper därmed Sveriges satsningar på de Olympiska Spelen.

Fler travtävlingar 2022

Visst finns det fler riktigt bra travtävlingar 2022 i Sverige men de vi nämner är de största. Värda att nämna är även följande fina lopp:

  • Svenskt Travderby
  • Hugo Åbergs Memorial
  • Svenskt Travkriterium
  • Sundsvall Open Trot
  • Stochampionatet

Även på dessa lopp finns de bästa vinnaroddsen hos Nordicbet som även erbjuder sportsbetting med bonus.

Spela på trav

Det finns några generella tips när man vill spela på trav som kan vara bra att nämna när vi även skriver om de största svenska travloppen 2022. För det första så bör man jämföra oddsen mellan spelbolagen. Det kan skilja väldigt mycket och det är pengar man förlorar om man inte spelar där oddset är bäst.

Sen kan det vara bra att tänka på att det finns fler spelbolag än ATG som erbjuder odds på svenskt trav idag. Här finns en lista med spelbolag med trav och svensk licens.