Nu kan du spela på Trav hos Svenska Spel

För de som inte redan vet om det kan du nu spela på hästar och trav hos Svenska spel. Detta har man endast kunnat göra genom ATG tidigare. Det är nämligen dem som har haft den enda licensen för spel på hästar i Sverige.
Men nu kan du alltså spela på trav även hos Svenska Spel.

Varför har svenska spel inte haft licensen tidigare?

Nu har ATG fått konkurrens av just Svenska spel och många kanske tycker att det är konstigt att Svenska spel inte haft denna licens tidigare. Spel på trav och hästar har aldrig varit så populärt som det är nu. ATG har även planer på att expandera utomlands. De svenska spellicensrna infördes den 1 januari 2019 och det är därför även Svensnak spel får vara med och konkurrera på hästsport. Till Svenska Spel


Vilka typer av travspel kommer finnas på Svenska spel?

Många kanske tänker att ATG:s spel kommer att flyttas över till Svenska spel. Vissa spel är nya medan andra kommer från ATG. Svenska spel kommer att ha dagliga Challenges. Denna typ av spel innehåller dagens 6-8 bästa lopp och du ska därefter tippa vinnaren i varje lopp. Du kommer också att kunna spela på elitloppet som länge har varit en favorit på ATG. Du kommer även kunna spela på Prix d’Amérique 2019 där det finns en Svensktränad häst i år.

De grupper av spel som du kommer kunna spela på är främst oddset och Challenge. Oddset innebär att de spel du spelar på har odds som rankar de bästa och sämsta hästarna. Detta kanske kommer att utveckla sig till fler spel i framtiden. Om Svenska spel ser att detta kommer gå lika bra som ATG kanske de kommer att utveckla sig också. Det är alltid bra att börja smått och sedan öka.

Var kommer du kunna spela?

När nu Svenska Spel har travspel kan det tänkas att det kommer finnas i både butikerna och online. ATG kommer också finnas kvar vilket gör att du enkelt kommer kunna välja vilka spelbolag du vill spela genom. Eftersom Svenska spel endast har två olika spel att spela på kan många fortfarande välja ATG istället. Däremot har inte ATG de spel som svenska spel har vilket gör att det kan vara mer intressant.