Flera spelbolag med svensk spellicens för trav 2019

Från och med 1 Januari 2019 kommer flera spelbolag på nätet kunna erbjuda spel på svenskt trav med svensk spellicens. Detta innebär att ATG:s monopolställning snart är över och samtliga spelbolag med en svensk licens får erbjuda odds på trav.

Detta medför i sin tur ökad konkurrens och därmed förbättrade odds för oss som spelar på trav. Spelbolagen som väljer att söka en svensk spellicens kommer från 1 Januari 2019 att betala 18% skatt på sina vinster. Men i gengäld får de bedriva spel på odds och spel på trav helt lagligt förutsatt att de följer de regler som en licens innebär.

Flera spelbolag med svensk spellicens för trav 2019

Vad gäller från 1 Januari 2019 gällande spel på svensk trav

Allt är i skrivande stund inte beslutat men förslagen som lagts fram till regeringen är att spelmonopolet på svenskt trav skall avvecklas och en spellicens införas. Med en svensk spellicens får utländska spelbolag erbjuda odds på svensk travsport. Det innebär i sin tur att många bolag nu har möjligheten att erbjuda odds på trav. Idag är det bara ATG som har rättigheter till detta.

Med en svensk spellicens 2019 följer också en hel del skyldigheter som spelbolagen har. Bl a kan man som spelare begära att stänga ute sig från samtliga spelbolag. Du behöver alltså inte avsluta ditt konto hos alla de bolag där du någon gång spelat. Vidare finns det många skyldigheter på hur och när ett spelbolag får kontakta dig. Bryter ett spelbolag mot reglerna riskerar de böter.

Var kan man spela på Trav 1 Januari 2019

Det kommer vara en hel del spelbolag som kommer erbjuda svenskt trav från dag 1. Bland dessa är LeoVegas det bolag som tidigt sagt att man vill bli bäst i Sverige på Trav. Redan nu finns en hel del travodds och deras utbud väntas att mångdubblas när licenserna är på plats.

Vidare är Unibet kända för att alltid ha utmanat det svenska monopolet när det gäller att spela på hästar. Så även här kommer det att finnas mycket bra odds på trav.

Även Betsson är ett spelbolag som väntas öka sina möjligheter att spela på trav från 1 Janauri 2019. Här finns redan idag ett enormt utbud av odds men oddsen på travsport är begränsat.